2013-02-24
Kategori: Gotta be us

Gotta be us- Kapitel 28

I don't care- Kapitel 28
 
Tidigare: Nu hade jag fått svar på en av mina tusentals frågor. Grace skulle inte försvinna ut ur mitt liv. Hon behövde mig just nu och jag behövde henne. Bara vi hade varandra och skippade alla måsten, så skulle vi klara oss fint.
  
 
Harrys Perspektiv:
 
-Louis, I'm so tired of this! Come out! Now! Ropade jag medans jag bankade på dörren. Så fort han fick chansen smet han in på sitt rum och hade inte varit social med mig på flera dagar. Jag fick inget svar av honom genom dörren, så jag plockade istället iordning i vår lägenhet. Jag städade, och det var skrattretande när jag väl tänkte tanken. Varken jag eller Louis städade någonsin. Men ändå höll sig vår lägenhet ren, vilket var ganska rimligt eftersom att Paul en gång hälsade på och antagligen skickade personal som skulle städa åt oss efter det. Jag var fullt upptagen med disken när det knackade på dörren.
 
-Louis! The door! Ropade jag till honom, men ingen reaktion. Jag suckade högt och fick själv gå för att öppna. Utanför stod Eleanor.
 
-Hi, Harry... Sa hon och jag tänkte efter. Nej, hon skulle inte komma förrän om två veckor. 
 
-What are you doing here? Frågade jag och kunde inte dölja min förvåning.
 
-I wanted to talk to you... Sa hon och log försiktigt. Jag tittade förvirrat på henne.
 
-Okey, but first, could you get Louis out of his room? Frågade jag och pekade mot Louis rum. Eleanor tittade frågande på mig.
 
-What? Sa hon förvirrat.
 
-He doesn't want to come out. There's something wrong... Förklarade jag och Eleanor tittade på mig, sedan på dörren och tillbaks på mig igen.
 
-Okay, I'll try. But I need to talk to you first. Alone. Sa hon och backade ut i trapphuset, i en gest som ville att jag skulle följa med. Det gjorde jag och stängde sedan dörren bakom mig.
 
-About what? Frågade jag, fortfarande förvirrad. Eleanor tittade ner och mötte sedan min blick igen.
 
-About Cassie... Sa hon och jag stelnade till. Vad? Vad var det med Cassie?! Hon drog fram sin mobil och jag väntade stressat på vad det var hon skulle visa mig. Hon räckte fram sin mobil och jag läste det senaste sms:et. Det var ifrån Cassie. ''No, don't talk to Harry. He and I don't need to continue at the shit we started. Really, just let it be. And when I'm ready, I'll talk to you. But right now isn't the time and I'm not ready for this'' När jag läst klart så högg det till i hjärtat. Vad hade jag gjort? Vad trodde jag egentligen skulle hända? Att hon accepterade att jag var medlem i bandet One Direction och att jag hade ljugit för henne. Jag hade varit helt dum i huvudet, men sms:et var mer än vad jag klarade av. Eleanor la en hand på min axel och jag lät den ligga kvar.
 
-I've got an idea, Harry. Don't worry. Sa hon, men jag ville inte tro henne. Hon ville bara ge mig hopp för att få mig att må bättre. Jag trodde faktiskt inte alls på det hon sa. Kanske hade Cassie rätt. Vi borde inte fortsätt på det vi startade och bara glömma varandra. Det var nog bäst så.
 
-So... for how long have Louis been in there? Frågade hon en aning orolig. Jag ryckte bara på axlarna och öppnade dörren åt henne för att hon skulle kunna gå och få ut Louis. Själv stängde jag dörren igen och bestämde mig för att ta en liten promenad och koncentrera mig på att andas. Jag behövde tänka igenom allt och fokusera på annat än bara karriären.
 
Eleanors Perspektiv:
 
Jag led med Harry. Jag hade själv sett hur han såg på Cassie. Hon förtjänade honom och han förtjänade henne. De förtjänade helt enkelt varandra. Det var bara Cassies rädsla som lyckats komma emellan. Jag gick fram till Louis' dörr och knackade försiktigt. Inget svar, så jag knackade hårdare.
 
-Harry, just go away, okay?! Sa Louis irriterade röst från andra sidan dörren.
 
-Ny name isn't Harry, but sure, I can walk away! Sa jag ironiskt och låtsades bli sårad. Dörren flög upp och jag log när jag såg hur Louis sken upp. Han slängde sig på mig och jag skrattade.
 
-Louis, take it easy, I won't walk away, I promise! Sa jag och han skrattade också innan han kärleksfullt drog in mig i sina armar och kysste mig mjukt.
 
-Okay, so tell me. Harry said that you haven't left your room for days... Sa jag orolig och la min hand mot hans kind. Han tittade generat ner och ryckte på axlarna.
 
-I was worried about you... Sa han och log. Jag kunde inte låta bli att le tillbaks, även fast jag ville vara allvarlig.
 
-And you didn't call? Frågade jag och han verkade skämmas en aning. Bra.
 
-What should I have said? Frågade han och jag suckade.
 
-Maybe that you have locked yourself in and that you're worried about me. By the way, why were you worried? Frågade jag oförstående.
 
-All the hate you got after I've told everyone about us... Sa han och jag tystade honom med ett finger över hans läppar. Varför skulle han vara så överbeskyddande?
 
-Louis, you told everyone because we're in love. We didn't wanted to hide each other anymore. I can take all the hate, all the stares and comments. Cause I know, that you're still mine. Sa jag och log. Han log också när han insåg att hans beteende bara gjorde alla oroliga.
 
Harrys Perspektiv:
 
Jag gick och gick, utan att veta vart jag var påväg. Det jag höll på med nu var egentligen mot Pauls regler. Vi fick inte lämna varandra utan att säga till vart vi skulle. Det kunde orsaka kaos och olyckor, i och med att fansen kunde skapa mycket problem. Men ingen hade sätt mig. Än. Jag hoppade till slut upp på ett staket och bestämde mig för att det var ett perfekt ställe för att tänka. Tankarna flög fram och tillbaks, slog hål i min hjärna och till slut tappade jag kontrollen. Jag drog upp mobilen och ringde upp henne. Cassie. Signalerna tjöt högt, men kontakten bröts. Jag vart inte förvånad, för självklart ville hon inte prata med mig. Det förstod jag fullt.
 
Cassies Perspektiv:
 
-School? Frågade Grace och tittade på mig. Vi låg fortfarande kvar i sängen, försenade till första lektionen. Jag skakade bara på huvudet och hon skrattade.
 
-No, me neither. Sa hon. Vi hade bestämt oss för att hålla ihop ordentligt från och med nu. Vi skulle njuta av livet, för vi var ju faktiskt i LA. Vi hade tagit allt så allvarligt och nu var det dags att slappna av. Vi skulle sluta bry oss om allt och alla. Att skolka skulle lätt kunna bli en vana för mig. Jag slapp skolan, all onödig ansträngning och kunde instället tillbringa tiden med den enda som fortfarande fanns där just nu. Grace.
 
-Okey, so not school, not the bed, not the mall, where the hell do you wanna go? Frågade Grace mig och jag log. Hon hade under den senaste halvtimmen försökt komma på vart vi skulle tillbringa vår dag.
 
-Let's go out and you walk around, without knowing where to go! Sa jag och Grace tittade tveksamt på mig. Det var just den där tveksamheten som vi hade bestämt oss för att inte känna. Jag tittade bestämt på henne och hon förstod direkt.
 
-Okay, let's do it! Sa Grace och försökte låta entusiastisk. Hon hoppade ur sin säng och gick fram till de stora fönsterna i vårt sovrum för att dra bort gardinerna. Solen lös genast in och träffade mig i ögonen, vilket fick mig att bli lite halvblind under några sekunder. Sedan skyndade vi oss att ta på oss dagens kläder och fixa oss iordning. För vi visste att Cindy varje dag tittade in i alla rum för att se så att allt var på sin plats. Om hon fick se att vi skolkade skulle hon genast rapportera det till rektorn och vi skulle få en varning. När vi väl var färdiga tog vi med oss allt vi behövde för att klara oss under dagen och smög sedan genom korridoren. Vi lyckades undvika Cindy och var snart utanför skolans dörrar. Solen lös ovanligt starkt och det var otroligt skönt i luften. Vi strävade omkring, på stranden, mot gallerian, sedan upp mot bergen och mot klipporna precis vid havet. Hela tiden kom vi på nya saker att prata om och mellan alla ämnen nämde vi hela tiden hur skönt singellivet var. Vi behövde inga idiotiska killar. Vi satte oss på vid klipporna, precis vid havet och bara njöt av solen. Tystnaden blev lång, men det var skönt efter att ha pratat så mycket innan. Jag gjorde vad jag hade förbjudit mig själv att göra. Jag tänkte igenom allt. Hur Harry hade givit mig underliga blickar, hur vi hade kramats, våran lilla dejt och sedan det jobbiga avslutet. Han bad mig om att tänka igenom allt och det var precis vad jag gjorde nu, fastän jag inte ens ville det.
 
Graces Perspektiv:
 
Cassie hade valt helt rätt. Att bara få skita i allt och gå vart man ville var min nya favorit sak att göra. Klipporna var varma när vi satte oss och lät tystnaden ta över. Jag brottades hela tiden med mina tankar som ville ta över, men lyckades alltid vinna när jag tänkte på allt hat. Jag undrade om Cassie lyckades vinna över sina tankar. Jag sneglade på henne och såg att hon hade förlorat striden. Hon hade dragit på sig sin tänkar-min.
 
-Why do you think this happend to us? Frågade Cassie och jag ryckte bara på axlarna, för jag ville inte förlora kontrollen jag hade. Jag ville inte hamna i det där hjälplösa tänkandet som Cassie just nu var fast i.
 
-Did Kevin tell you... Började Cassie, men jag spände blicken i henne. Jag ville inte höra hans namn. Vi hade tillomed satt upp det som regel nummer 1. Inte nämna idioternas namn! Hon tystnade tvärt när hon förstod att det hon höll på med var helt fel. Vi skulle leva i nuet, inte i det förflutna. Men självklart visste jag vad det var hon tänkt fråga mig. Hon hade tänkt fråga om Kev... han, någonsin nämnde varför det tog slut. Men det hade han inte och jag hade inte en tanke på att fråga honom heller. Jag ville inte veta av honom mer. Cassie reste sig från platsen bredvid mig och gick ner till kanten av klippen, precis över havet. Hon sträckte ut armarna som om havsbrisen skulle kunna fånga henne. Det såg så härligt ut. Precis som de gör i filmerna, när tjejerna som spelar huvudrollen ställer sig och låter vinden fånga håret. Jag log mot henne men avbröts av en vibbration som inte ville sluta. Jag fick syn på Cassies mobil och på displayen stod namnet som hon döpt honom till. ''The idiot'' stod det och jag fick panik. En del av mig ville lyfta luren och låta min fangirl-del ta över. Säga att jag var One Directions största fan och att jag verkligen avgudade honom. Men det större delen av mig ville skydda Cassie. Jag tryckte snabbt på ignorera och försäkrade mig om att hon inte sett något. Om hon hade svarat hade allt kanske löst sig mellan dem och jag hade blivit lämnad i ett litet hörn för all framtid. Jag ville inte förlora det som jag och Cassie precis lyckats bilda. Egentligen gjorde jag henne bara en tjänst. Hon hade inte låtit K-idioten få komma i närheten av mig och nu lät jag inte ...Harry komma i närheten av henne. Jag bestämde mig ändå för att inte säga något till henne. Kanske skulle det väcka nya tankar och hon skulle ångra de senaste dagarna för att sedan falla tillbaka i hans armar. Jag insåg att jag aldrig mer skulle kunna älska One Direction på samma sätt igen. Det Harry hade gjort mot Cassie var oförlåtligt.
Måste säga att jag är jäkligt stolt över mig själv. Trodde att det skulle bli svårt i början, men vilket flyt jag har. Har tydligen saknat denna novellen mer än vad jag anat. Får se när nästa kapitel kommer upp. x
Förlåt om det är stavfel, orkade inte läsa igenom hela mer än en gång ;)
 
 

2013-02-23
Kategori: Gotta be us

Gotta be us- Kapitel 27

Skip trying- Kapitel 27
 
Tidigare: Jag ville inte läsa vad hon skrivit, men kunde inte låta bli. ''I didn't want it to become like this. I'm really sorry. And when you're saying him, do you mean Harry? I haven't heard anything from him, but Louis says he's a bit down. I'm so, so sorry. I'll call you, so we can talk for real. And, just for you, I'll talk to Harry too. I'm sorry for all this. I really am'' Jag kom på mig själv med att gråta. Varför skulle det bli så komplicerat?
  Tumblr
 
Cassies Perspektiv:
 
Okej, Cassie. Ny dag, nya problem och nya lösningar. Det var mitt nya tanke-sätt. Jag hade kommit fram till en sak igår under de timmarna jag tillbringat på stranden: Ta det lugnt och låt inte tankarna döda dig! Det var ett bra motto och jag visste att om jag lyckades leva efter det så skulle allt lösa sig. Jag drog ett djupt andetag och skickade ett sms till Eleanor. ''No, don't talk to Harry. He and I don't need to continue at the shit we started. Really, just let it be. And when I'm ready, I'll talk to you. But right now isn't the time and I'm not ready for this'' Jag lyckades hålla masken när jag skickade iväg meddelandet och tittade sedan på Grace som fortfarande sov. Jag hade precis brutit mitt löfte till henne. Jag hade struntat i att prata med Harry. Men det var inget som hon behövde få reda på, jag kunde ju bara låtsas som om allt var löst. Just nu behövde hon fokusera på Kevin.
 
Graces Perspektiv:
 
-Okey, Kevin. Time to talk! Sa jag allvarligt efter att samlat ihop allt mitt mod. Han tittade förvirrat på mig, men jag visste att han förstod exakt vad det var jag menade.
 
-Grace... Sa han och drog med mig till ett mer privat ställe. Vi hade precis avslutat den andra lektionen och nu var det dags för honom att få förklara sig själv!
 
-No, Kevin. I won't listen to more of your lies... I'm just trying to make it all okay again. I... I don't know what happend.. Sa jag skakigt och kunde tydligt se hur Kevins min blev allt mer skyldig.
 
-Kevin, you're my first boyfriend ever. And I love you. So... tell me what's going on! Sa jag och tappade tålamodet. Varför pratade han inte bara, så att vi kunde gå tillbaks till allt de vanliga. Jag ville bara få tillbaka den gamla Kevin, den Kevin som jag först vart kär i.
 
-It's over. Sa Kevin och jag tittade tomt in i hans ögon. De vart tårögda och det vart även mina.
 
-I'm so sorry, Grace... Sa han och tog sig sedan ur mitt grepp för att fort försvinna därifrån. Jag stod kvar, utan tårar, utan känslor, utan en ända reaktion. När han väl hade försvunnit utom synhåll så gick jag bara därifrån, helt tom och utan en endaste tanke i hela huvudet. Jag var helt tom på känslor, helt tom.
 
Cassies Perspektiv:
 
Jag skolkade för första gången i hela mitt liv. Jag hade smitit iväg efter den andra lektionen, vilket var musik och Jake hade lovat att täcka upp för mig under resten av dagen. Jag behövde få ta kontroll över allt tankar och känslor ifred. Stranden hade under de senaste dagarna varit min bästa vän. Vågorna, sanden och den fläktande vinden blev en perfekt kombination till att tänka. Jag lyckades slappna av så fort jag kom ner till stranden och kunde gräva ner fötterna i den svala sanden. Det bästa med stranden var att den fanns alltid där. Den försvann inte hur mycket tid vi än tillbringade ifrån varandra. Jag räknade människorna i mitt huvud. Pappa hade försvunnit. Eleanor hade försvunnit. Harry hade både kommit och sedan gått, tillsammans med massvis av känslor. Jake hade försvunnit, men var nu påväg tillbaks, vilket krävde tillit och jag var inte helt säker på att jag hade så mycket som krävdes. Tillomed Grace hade försvunnit en aning. Sedan hon och Kevin blev ett par så hamnade jag bara på ett litet hörn och fanns hela tiden där. Men när jag behövt henne som mest, sekunden då jag fick reda på att min barndomsvän och hemliga kärlek hade ljugit för mig, så förstod hon inte. Hon verkade inte uppfatta hur djupt det sveket skulle gräva sig in i mitt hjärta.
 
-Does it work? Frågade en välbekant röst bakom mig och jag snurrade runt i sanden. Där stod Grace.
 
-Yeah, it makes me calm down a bit... Sa jag och Grace satte sig bredvid mig. 
 
-Kevin broke up with me. Sa Grace kort och jag haja till rejält och vände mig mot henne.
 
-Are you okay? Frågade jag orolig och han tittade konstigt på mig.
 
-I don't know... Sa hon och jag försäkrade att hon inte hade gråtit. Jag kände igen mig själv i henne just då. Man vart tom, helt känslolös och visste inte vart man skulle ta vägen. Vi satt tysta ett tag och jag lät Grace komma tillbaks till verkligheten innan jag ställde fler frågor.
 
-Why don't we just skip trying for a while? Frågade Grace och jag log mot henne. Ja, kanske var det just vad jag behövde. Slippa bry mig om allt och alla och bara leva för att jag ville det. Grace log tillbaks mot mig.
 
-Sounds perfect! Sa jag och Grace vände blicken tillbaks ut mot havet. Nu hade jag fått svar på en av mina tusentals frågor. Grace skulle inte försvinna ut ur mitt liv. Hon behövde mig just nu och jag behövde henne. Bara vi hade varandra och skippade alla måsten, så skulle vi klara oss fint. 
Nu har jag varit duktig. Jag ska försöka komma tillbaka nu. Alla kapitel kommer antagligen inte komma rinnandes, som förut, men jag ska skriva så mycket och ofta som jag kan. Nu har jag fått lite ny inspiration och nya tankar, så kanske kan det här fungera.
 
Nu ska jag strunta i statestiken. Jag skiter fullständigt i om den ligger på botten, jag kommer att fortsätta att skriva ändå, för jag älskar det. Jag har insett att det var ett av problemen förut. Jag skrev för att andra skulle på se det och glömde bort att det var för att jag själv älskar att uttrycka mig i texter.
I'm back!