2013-01-13
Kategori: Gotta be us

Gotta be us- Kapitel 26

A call- Kapitel 26
 
Tidigare: Jag kunde inte hålla på såhär för alltid. Harry och jag behövde prata. Men en ny tanke började snurra runt i huvudet på mig. Vad var det med Grace och Kevin?
 
 
Cassies Perspektiv:
 
Jag vet inte hur länge jag satt på stranden. Det hade iallafall hunnit mörkna och Grace hade låtit mig få tänka ifred. Jag hade kommit fram till tre saker. Jag var rejält besviken på Harry och Eleanor, jag skulle nu ta en dag i taget och det sista var... att jag var fruktansvärt kär i Harry. Harry som hade svikit mig. Men jag tvingade mig själv att de det ur hans perspektiv, vilket var svårt. Varför hade han gjort som han gjorde? Jag skulle vänta med honom. Jag bestämde mig för att prata med Eleanor först. Eller inte prata, det skulle göra för ont att höra hennes röst som bad om ursäkt. Jag kunde skicka ett sms. ''We've been friends since our first day at school. We've always shared secrets with each other, never lied. Why are you doing it now? I can't believe all this. The worst thing isn't that you didn't tell me, the worst is that I know that you know about my feelings. My feelings for him. Now he looks like an idiot and I feel hopeless. Why did you do it?'' Jag förväntade mig inget svar på direkten, utan satte armarna runt benen och lät tankarna få flyga iväg.
 
-Is that seat taken? Frågade en röst och jag tittade upp. Där stod Jake.
 
-No, it's free. Sa jag och log ansträngt. Han satte sig ner i sanden bredvid mig utan att säga ett ord.
 
-I guess you know what I'm going to ask you... Sa Jake och jag nickade. Han ville självklart veta vad det var för fel med mig. Men skulle det inte bli konstigt att berätta? Vi hade ju liksom kysst varandra innan han åkte tillbaks till Sverige. Skulle det inte bli spänt mellan oss om jag sa att jag hade förälskat mig i någon annan. För han kan ju inte ha kysst mig om han inte kände något speciellt. Men kanske hade han gjort sig av med dem känslorna under tiden han var hemma. Kanske hade han faktiskt förstått att det aldrig skulle funka mellan oss. Jag bestämde mig ändå för att inte säga något. Det var inte värt att chansa.
 
-It's nothing.. I'm just a bit tired. Sa jag och lyckades gäspa sekunden efter att jag sagt det.
 
-Okay... But.. Grace told me that you've been sitting here for hours. So I don't really believe you. Sa han och jag låtsades bli förvånad.
 
-But it's the truth... Sa jag och anstängde mig för att låta övertygande.
 
-Okay... Sa han, men jag förstod att han fortfarande inte trodde mig. Vi satt kvar under tystnad och lät vågorna vara det ändå som lät. Egentligen ville jag berätta för honom, men var ärligt talat, rädd för vad han skulle säga och tycka. Kanske skulle det bli sådär stelt mellan oss igen.
 
 
-Did you talk to Kevin? Frågade jag när jag och Grace låg klara i våra sängar, för att sova.
 
-I couldn't found him... Sa hon och lät trött. Jag svarade inte, utan låg bara tyst och tittade upp i taket.
 
-Did you talk to Harry? Frågade hon utmattat.
 
-No. Sa jag kort och fick inte heller något svar. Graces andhämtning blev tyngre och jag förstod att hon sov. Allt med Kevin måste göra henne utmattad. Precis när jag också höll på att somna så lös min mobil upp rummet. Ett sms och jag kunde nästan gissa vem det var. Eleanor. Jag ville inte läsa vad hon skrivit, men kunde inte låta bli. ''I didn't want it to become like this. I'm really sorry. And when you're saying him, do you mean Harry? I haven't heard anything from him, but Louis says he's a bit down. I'm so, so sorry. I'll call you, so we can talk for real. And, just for you, I'll talk to Harry too. I'm sorry for all this. I really am'' Jag kom på mig själv med att gråta. Varför skulle det bli så komplicerat?

Så, då var det äntligen klart och jag säger hejdå för ett tag. Vet som sagt inte hur länge det blir, men jag kommer tillbaks när jag är ''redo'' Det kommer iallfall ta mer än några dagar. Men jag lovar att komma tillbaks någon gång och hoppas då verkligen att ni vill läsa fortsättningen!

2013-01-07
Kategori: Gotta be us

Förlåt, svårt beslut

Nu är det såhär. Jag mår inte bra. Psykiskt. Det är en aning personligt, men jag vill att ni ska veta att det är den enda anledningen.
 
Jag tar en paus. Jag älskar att skriva och den här novellen har verkligen varit lätt att skriva samtidigt som jag blivit nöjd över resultaten. På vissa kapitel.
 
Men jag behöver återhämta mig. Samla krafter. Jag insåg igår kväll när jag skulle sova hur dum jag är som låtit det gå så långt. Jag ska försöka komma tillbaka till mig själv och självklart kommer jag då att färdigställa novellen.
 
Jag vet inte hur lång tid det kommer att ta. Dagar, veckor eller månader. Men jag vill må bra när jag skriver. Jag vill verkligen be om förlåtelse, för att vet hur jobbigt det är att bara stanna upp läsandet av en novell, men jag måste verkligen tänka på min hälsa. Jag vill tacka er alla som läst och är super glad över att statestiken hållt sig så jämn genom de senaste veckorna. Tack.
 
Jag har påbörjat det 26:e kapitlet, så det kommer att komma upp någon gång under de kommande dagarna, men sedan säger jag ''hejdå''- för ett tag!

2013-01-03
Kategori: Gotta be us

Gotta be us- Kapitel 25

A lie- Kapitel 25
 
Tidigare:
-I couldn't sleep... Svarade även han och jag log. Vilket sammanträffande. Jag mötte Jakes blick och för första gången på länge så var det den riktiga Jake jag såg. Jag log större och han log tillbaks. Ett riktigt leende.
   
 
Cassies Perspektiv:
 
Hela nästa dag var nästan som vanligt. Men bara nästan. Jag var trött efter den sömnlösa natten och helt slut efter allt tänkande, men annars var det som vanligt. Grace försov sig som vanligt, Jake knackade på dörren som vanligt. Vi satt på strandet och skrev som vanligt. Hela skolan var som vanligt. Men det var hela tiden en tanke som snurrade runt i mitt huvud. Vad hade jag gjort för fel? De hade väll inte ljugit för mig utan anledning?
 
-It's really good! Sa Jake när han läst igenom texten som jag skrivit under lovet. Vår låt var snart klar och jag var riktigt stolt, förutom att den hela tiden väckte tankarna på Harry. Man skulle kunna säga att det var honom den handlade om. Jag hade fått en otrolig inspiration efter att ha träffat honom igen och resten av killarna. Det hade gått fort att skriva det sista, eftersom jag då visste exakt vad det var jag ville skriva om. Hemlig kärlek. Jag tänkte tillbaka på sms:et jag fått ifrån honom. Han var kär. I mig! Det var egentligen väldigt enormt och extremt svårt att ta in. Harry, från One direction tyckte faktiskt om mig. Jag tänkte på vad han sagt. Det sista han sagt.''I know that you will find out about it some day. And when you do, could you please try to understand why I didn't tell you?'' Han hade velat berätta. Men jag ville inte försöka förstå. Jag var sårad och otroligt förvirrad. Han hade hållt det hemligt för mig. Jag hade inte fått veta vem det var jag blev kär i. Men nu var jag det. Kär. Helt fast. I en berömd medlem från gruppen One Direction. Hur skulle det här sluta?
 
Harrys Perspektiv:
 
Jag kände mig som en idiot. En idiot som gjort bort sig totalt. Snart hade två dygn gått. Två dygn sedan jag skickade det där meddelandet. Jag visste ju varför hon inte svarade. Hon visste nu. Hon visste vilka vi var. Jag förstod hennes förvirring och ilska. Ingen av oss hade varit ärliga och hon hade full rätt att reagera på det här sättet. Men jag ville verkligen veta. Gillade hon mig på samma sätt som jag gillade henne?
 
-Louis, are you okey? Frågade jag Louis som satt i andra änden av soffan. Han var en aning nere för att Eleanor hade åkt hem. Det var jobbigt för dem båda att skiljas åt nu när de precis kommit ut med att det var dom. Eleanor skulle få en massa hat som Louis skulle känna sig skyldig till och därmed bli deppig. Men jag lyckades inte oroa mig för det, eftersom jag hade mina egna problem. Cassie problem. Resten av killarna och jag hade tidigare idag försökt få Louis på bättre humör, men vi hade väll inte lyckats nå vidare. Louis hade försökt vara glad för våran skull efter det, men vi alla såg hur han saknade henne. Det var nog det ända negativa med att vara berömd. Man fick inte vara med dem man älskade.
 
-I'm going to sleep... Svarade Louis mig och reste sig ur soffan, så att jag satt ensam kvar. Jag svarade inte utan tittade bara efter honom när han gick in på sitt rum. Jag satt ensam kvar och hamnade fort i tankar. Alla de miljoner tankar som hela tiden ville vara i huvudet samtidigt. Jag tryckte upp min och Cassies sms-konversation för tionde gången samma dag. Men, nej, fortfarande inget. Jag fick väll bara ge upp. Jag hade inte varit ärlig och fick helt enkelt skylla mig själv.
 
Cassies Perspektiv:
 
Skoldagen var slut och jag hade själv promenerat ner till stranden för att tänka. Jag behövde det. Tänka igenom allt och verkligen känna efter. Jag hade fortfarande ett sms att svara på, men jag visste inte vad jag skulle svara eller om jag ens ville svara. Jag promenerade fram och tillbaks på stranden. Jag tänkte fortfarande på vad Harry hade sagt som det sista. Att jag skulle tänka igenom varför han faktiskt inte hade sagt något. Men det var inte så lätt. Jag stannade till och tittade ut över havet innan jag ritade mönster i sanden med foten. Det senaste året hade allt gått fel. Jag hade fått flytta ifrån mitt gamla liv i Manchester, blivit mobbad i det nya London-livet, flyttat hit för att börja om på nytt- vilket inte funkade särskilt bra, blivit kär i Harry- vilket inte skulle fungera. Och nu var jag ovän med de flesta. Grace och jag hade på något sätt inte varit lika tajta de senaste dagarna. Hon verkade må dåligt och jag hade inte haft samvete nog att fråga varför.
 
Jag orkade inte mer. Jag satte mig ner i sanden och bestämde mig för att inte tänka på allt längre. Det var inte värt det och skulle bara göra mig på sämre humör. Jag satt länge och bara tittade ut över vattnet. Solen var påväg ner och jag hade ingen aning om vad klockan kunde vara.
 
-Hi... Sa en röst bakom mig och jag tittade förvånat bakåt. Det var Grace och jag log prövande.
 
-Hi. Svarade jag kort och hon satte sig ner bredvid mig. Båda tänke säga något samtidigt och vi tystnade lika fort som vi började och skrattade en aning.
 
-You first. Sa Grace och jag log.
 
-I'm sorry for the last days... Sa jag ursäktande och Grace nickade förstående.
 
-I get it, you're confused. Sa Grace och jag var glad över att hon förstod.
 
-Have Jake said anything about Kevin? Frågade Grace och jag skakade frågande på huvudet. Varför undrade hon det?
 
-It's just... He acts so strange all the time. Sa Grace och tittade ner i sanden.
 
-You should talk to him... Sa jag och hon tittade upp på mig, med en blick som sa att jag borde göra samma sak.
 
-Okay, okay. If I talk to Harry, do you talk to Kevin then?  Frågade jag och hon nickade. Det var nästan pinsamt att hon behövde hota mig för att inse det självklara. Jag kunde inte hålla på såhär för alltid. Harry och jag behövde prata. Men en ny tanke började snurra runt i huvudet på mig. Vad var det med Grace och Kevin?
Det här kapitlet har nästan varit omöjligt att skriva. Jag har pressat mig framåt och äntligen är det klart. Det har verkligen varit så förfärligt mycket de senaste dagarna och jag är glad över att detta kapitel äntligen är över. Vad tror ni? Kommer samtalet mellan Cassie och Harry att sluta lyckligt?