2013-04-29
Kategori: Allmänt

-

Okej, bara en påminnelse:
 
Åtminstone 3 kommentarer krävs på det förgående kapitel för att ni ska få nästa.
Verkar lite som om ni förväntar er att jag ska uppdatera trots det. Men nej. Nu kräver jag lite tillbaka också. Jag kan inte bara mata fram kapitel närsom. Vill ha lite uppmärksamhet också.
 
*Sorry för detta lilla utbrott, men men. Behövde bara avreagera mig en aning ;)

2013-04-23
Kategori: Gotta be us

Gotta be us- Kapitel 41

Ehm...-Kapitel 41
 
Tidigare: Ännu ett ansikte dök upp bredvid Eleanors. Grace! Jag hade inte sett en skymt av henne på flera dagar, tror jag. Jag hade tappat räkningen av all min depression. Hon log försiktigt och jag tittade på henne. Det var den riktiga Grace som stod där. Trots att hon såg hög och bakfull ut, så var det den Grace jag älskade som stod där i dörröppningen och som var redo att lösa allt. Trodde jag iallafall.
 
 Large 
 
Cassies Perspektiv:
 
-I'll leave you two to talk... Sa Harry och jag log tacksamt. Han reste sig från stolen och gick förbi Grace i dörröppningen. Hon gav honom en kritiserande blick innan dörren gick igen bakom henne. Sedan tittade hon på mig, med pupiller som var så stora att de skymde hennes vackra ögonfärg. Hennes hår stod lite överallt och kläderna var helt klart använda under flera dagar i rad.
 
-What happend between us? Hörde jag mig själv säga och hon tittade bara stumt på mig.
 
-Grace... I want to help you. I really do! Sa jag och tog några steg mot henne.
 
-You can't. Sa Grace och jag stannade till.
 
-Why? Frågade jag förvirrat och hon tittade ansträngt ner.
 
-This isn't anything I can just get cured from. I'm stuck. But I want to help you! Sa Grace och jag tittade frågande på henne. Vad menade hon?
 
-I'm fine now, Grace. I don't need any help... Sa jag och log prövande. Just nu var ju allt påväg att lösa sig. Allt mellan Eleanor och mig. Mellan Harry och mig och sedan Grace. Ville hon överhuvudtaget lösa någonting?
 
-So you'll just forget about when he hurted you, that she lied to you and that I'm still here, even if you betrayed me? Frågade Grace och jag rynkade pannan. Va?
 
-Grace... I didn- Började jag, men blev avbruten.
 
-Yes you did, Cassie! You left me. And now I'm stuck. Sa hon och jag tappade en del av mitt tålamod. Vadå, så allt var bara mitt fel?
 
-That isn't fair! I tried to tell you about Kevin and all that, but you didn't listen. I was there all the time. We made a mistake and I got back from that shit. I wanted to take you with me, but no. This is your own fault, Grace! Just leave me alone! Sa jag och gick förbi henne, ut genom dörren, där Niall, Eleanor, Harry och Louis stod. De alla tittade på mig, men jag struntade bara i dem och fortsatte ner längs korridoren. Jag ville vara ensam.
 
Eleanors Perspektiv:
 
-Hi babe. Sa Louis och kysste mig på kinden. Han hade precis skyndat sig från all kalabalik vid hotellet, längre in mot stan. Jag, Harry och Niall hade bara haft ren tur när vi lyckades få tag på en taxi innan alla fans spårade ut.
 
-Where's Cassie? Frågade han när ingen reagerade på hans ankomst.
 
-In there. Sa Harry och nickade mot dörren. Louis tittade frågande på oss alla.
 
-But. I thought the reason you came here was to talk to her. Sa Louis förvirrat och Niall suckade. Sekunden efter det öppnades dörren snabbt och ut kom Cassie utrusandes. Hon såg rent sagt förbannad ut. Harry gjorde en ansats för att gå efter henne, där hon försvann med snabba steg, bort genom korridoren.
 
-Don't. Sa jag och satte min hand på hans axel, för att stoppa honom. Han tittade frågande på mig och sedan på henne igen. Hon försvann runt hörnet och syntes sedan inte mer.
 
-Did I do something wrong? Frågade Louis dumt. Jag skakade bara på huvudet. Kanske hade det varit dumt att låta Grace komma in mitt i allt. Jag tog tillbaks handen från Harrys axel när jag visste att han inte längre skulle försöka gå efter henne och gick sedan in i rummet för att fråga Grace vad som hänt. Hon stirrade tomt framför sig när jag kom in.
 
-Grace. Sa jag frågande och hon vände sig långsamt om.
 
-She's right. I'm an idiot. But I can't do anything to stop all of this. Sa Grace och en tår lämnade försiktigt hennes öga. Jag kunde inte låta bli att känna medlidande.
 
-What happend? Frågade jag.
 
-She hates me! Sa hon stött och jag bestämde mig för att inte fråga mer. Det var inte rätt tillfälle.
 
-I'm sure she doesn't. Sa Niall bakom mig. Han gick fram till henne och la en tröstande arm runt hennes axlar. Att Niall alltid skulle vara så underbar mot alla. Jag hade alltid lika svårt att tro att han faktiskt var singel, så fantastisk som han var mot alla. Men han väntade in den rätta, det hade han själv sagt till mig. 
 
Jakes Perspektiv:
 
Jag tittade bak en sista gång, på Cassie och eh... Eleanor, eller Grace, eller vad hon nu skulle tvingas heta, där de satt kvar på stranden. Melissa släpade glatt med mig tillbaks mot skolan, men jag gick tveksamt efter för att jag visste att jag var tvungen.
 
-So, for how long have you and Grace been a couple? Frågade Melissa och jag frös till. Va?! Jag och Grace? Eller vänta lite nu... Cassie hade precis presenterat Eleanor som Grace inför Melissa. Vilket betydde att Cassie av någon anledning ville få Melissa att tro att jag och Eleanor hade ett förhållande. Men varför? Jag svarade inte på en lång stund och Melissa verkade tolka det som om jag räknade tiden jag och "Grace" varit ett par. Men vad skulle jag säga? Skulle jag hänga på Cassies plan, för det var väl vad hon ville? 
 
-Two months. Svarade jag till slut och Melissa nickade och vi fortsatte under tystnad till nästa lektion som var biologi. Efter en halvtimme spenderat med huvudet nertyckt i en bok om kroppens celler, så fick jag nog. Varför satt jag här när jag egentligen verkligen behövde prata med Cassie? Anledningen till att jag först hade kommit ner till stranden tidigare var ju för att jag var redo. Jag ville berätta om mina känslor för henne, nu när jag hade mod för det. Men Eleanor hade varit där och Cassies beteende hade bara givit mig fler frågor. Jag reste mig snabbt från bänken, tog mina böcker med mig och stormade ut från klassrummet. Jag hörde vår manliga biologi-lärare ropa mitt namn några gånger, innan han insåg att jag inte tänkte vände om igen. Jag skulle precis runda hörnet för att lägga in mina böcker i skåpet, när jag stötte ihop med Eleanor.
 
-Hi! Sa jag, glad över att jag mött henne. Hon skulle säkerligen veta vart Cassie var någonstans.
 
-Eh... hi. Don't you have class right now? Frågade hon och sneglade på mina skolböcker.
 
-I had. But now, I really need to talk to Cassie! Sa jag och hennes ansiktsuttryck förvandlades till ett som såg aningen ursäktande ut. 
 
-I'm afraid that it's the wrong time, right now... Sa hon och drog skyldigt på munnen.
 
-What do you mean? Frågade jag förvirrat.
 
-Well... I think you can figure it out by yourself. Sa Eleanor som om det var något självklart. Jag tänkte efter, men nej. Vad var det hon ville att jag skulle inse?
 
-Okay, You'll get a hint. Cassie went to London, where she met-... Började Eleanor, men jag avbröt henne.
 
-I've already heard that story! The one bout' that Harry-guy who broke her heart! Sa jag frustrerat.
 
-Where is she? Please... Sa jag bedjande och Eleanor skakade bara på huvudet.
 
-They need to talk alone. Sa hon. They? Alla bitar föll på plats.
 
-Oh no... Sa jag när jag väl förstod.
 
-You gotta let them talk, Jake. I know you're in love with her. But she doesn't feel the same way about you. Sa Eleanor och mitt hjärta gick i kras. Hur kunde hon genomskåda mig? Hur i hela världen kunde hon lista ut att jag var kär i Cassie? Det var knappt så att jag själv listat ut det. Jag hade bara bestämt mig för att följa hjärtat. Men nu skulle det inte hjälpa längre. Han var här. Allt var försent. Jag gav Eleanor en sista blick och gick sedan därifrån. Vart vet jag inte. Bara jag kom bort.
Jag var som sagt helt seriös när jag sa att TRE kommentarer gällde för att få nästa kapitel. Samma sak nu.
TRE kommentarer för nästa kapitel!
 
 
 

2013-04-17
Kategori: Gotta be us

Gotta be us- Kapitel 40

Oh oh- Kapitel 40
 
Tidigare:
-I don't care about your thoughts you're thinking about me right now. I just need to do this... Sa Harry och gick emot mig. Ett steg, två steg, tre steg, fyra steg, sedan så var han framme. Allt tycktes hända på mindre än en hundradel enligt mig. Men sen så hände det. Han tryckte sina läppar mot mina och allt bara släppte. Allt. Alla tankar, alla kännslor, alla problem, alla andra, allt runt omkring. Allt. Det var bara Harry. Bara Harry
   
 
 
Cassies Perspektiv:
 
-You have no idea about how long I've waited for that! Sa Harry när hans läppar hade lämnat mina.
 
-Yes, in fact, I do...Sa jag och Harry log innan han kysste mig ännu en gång. Jag blev yr, eftersom jag inte brydde mig om att andas under sekunderna han kysste mig. Luften tilltalade mig liksom inte.
 
Graces Perspektiv:
 
-So, what do you think about Zack? Frågade Sammy och drog fram en liten påse ur fickan. Zack var bara ännu en kille som utnyttjat mig medans jag var hög och full. Sådana var alla killar och jag började vänja mig nu. Allt för att slippa Kevin. Påsen Sammy hade dragit fram innehöll något vitt pulver och hon blandade ut det i våra milkshakes vi precis köpt inne på SevenEleven.
-He's okay... Sa jag, en aning frånvarande medans Sammy petade runt med sugröret i sin mugg och jag fick ta det som var kvar i påsen. Jag visste att det längre tid att bli sådär hög av droger när man tod dem via  mat och dryck, men vi hade endå redan rökt på och det ruset skulle hålla i minst några timmar till. Med drogerna kom inte bara härliga rus, frihet och utnyttjning. Jag hade även gått ner nästan 10 kilo och hela min kropp kändes matt och konstig. Men när ruset väl kom brydde jag mig inte ett skit om min vikt och allt de andra.
 
Jag hade en konstig känsla idag. Som om allt skulle bli bättre, som om allt inte alls var så värdelöst och jag visste att jag fortfarande kunde tänka klart när de känslorna väl kom. Så jag var inte helt ner drogad. Men kanske hade Sammy bara fått tag på något nytt som fick en att känna lycka samtidigt som huvudet inte blev helt igentäppt. Jag kände iallafall att något annorlunda skulle ske idag.
 
-Sammy... you've never told me about your past. Sa jag och drack några klunkar av min milkshake-blandning. Jag visste att jag tog en stor risk nu, men varför inte?
 
-Ehm... There's nothing to say. My past is... em, kind of... weird, you know. Sa hon och jag visste att jag aldrig skulle kunna få ur henne något. Inte nu iallafall. Men visst var jag nyfiken.
 
• • •
 
När jag kom tillbaks till skolan var det någongång på eftermiddagen. Jag och Sammy hade strävat omkring lite överallt efter våran milkshake-frukost. Vi hade träffat nya... försäljare, snubblad oss fram över stranden och solat på en bänk in emot stan. Jag älskade det här livet. Inga regler, inga tillsägelser och inga känslor. Jag hade ännu en gång velat ta med mig Sammy in i skolan, för att visa henne hur allt såg ut. Men hon hade sagt att det var bäst för henne att hålla sig undan, varför vet jag inte. Så jag vinkade hejdå till henne där hon stod, på skolans parkering, i slitna kläder och med vinden i sitt nästan svarta hår. Hon hade vinkat lite halvt tillbaks men sedan försvunnit och jag gick på vinglande ben, in genom entrén och visste att jag nu var i Cindys terriotorium. Jag hade försiktigt smygit längs den stora korridoren och sedan tagit en rejäl omväg, förbi matsalen, bara för att slippa gå förbi Cindys kontor. För vem visste vad som skulle hända om hon fick syn på mig såhär och jag redan hade två varningar? Men jag lyckades ganska bra, enligt mig själv. Eftersom dagens lektioner var slut, vimlade det av folk överallt och de vart lite grann som min täckmantel. När jag sedan gick in i en lite mindre korridor, för att ta ännu en omväg till rummet, så hör jag en röst bakom mig.
 
-Hiding from something? Frågade rösten och jag vände mig sakta runt. Nej, nej, nej, nej! Det kunde inte vara sant. Inte han! Han var inte verklig!
 
-...Or should I say someone? Frågade Niall med ett litet leende. Jag stod bara som förstenad. Kunde inte röra mig, trots att jag för en sekund sedan knappt kunnat gå rakt. Hur kunde Niall Horan vara här. Niall, en av mina största idoler, han från One direction! Hur kunde han vara här?!
 
-Oh... You're a fan. Aren't you? Frågade han med sin irländska accent som jag annars brukade jämnföra min egna med. Jag fortsatte bara stirra.
 
-Could you atleast tell me your name? Försökte Niall ännu en gång och försökte le lite försiktigt.
 
-Um... Grace. Sa jag och han log när jag äntligen visade någon reaktion. Plötsligt slog det mig. Om Niall var här, så kanske Harry också var det. Och om Harry var här... Jag behövde hitta Cassie. Nu. Plötsligt slog min ilska till. Den ilskan jag känt förut, då Harry hade sårat Cassie. Han skulle inte vara här! Ingen av dem skulle det! Cassie och jag kanske inte pratade med varandra, men jag ville fortfarande skydda henne. Jag skulle inte heller låta någon av de fem killarna från One Direction lyckas förföra mig sådär som de gjort förut. Och så som Niall precis lyckats med. Aldrig igen. Inga fler känslor. Jag tog mig lätt vidare längs korridoren och hörde fotsteg som följde efter mig. Niall... Jag hade ju väntat i flera år bara på att få bli upptäckt av dem. Det spelade ingen roll hur! Och nu när jag inte ens ville ha något mer med One Direction att göra så dök de upp. Bara sådär. När jag kom fram till mitt och Cassies rum och skulle öppna dörren så möts jag av en tjej i dörröppningen. Jag känner genast igen henne. Eleanor.
 
-You can't go in there... Sa hon och kom ut ur rummet, noga med att stänga efter sig.
 
-Excuse me?! This is my room. I live here! Sa jag och Niall anslöt sig också till vår lilla fight.
 
-Sorry.. but you can't talk to Cassie right now. She's busy... Sa hon och försökte låta så ursäktande som möjligt. Jag suckade bara och tittade irriterat på henne. Det var svårt att kontrollera sina känslor när man hade droger i blodet, så som jag hade. Känslorna liksom fördubblades och all min ilska var otroligt svår att kontrollera just nu.
 
-You can't just come here and think that you rule this whole place! You lied to Cassie. All of you did. Now, let me in, before I kick you out of here! Hotade jag, men hon stod stöddigt kvar.
 
-Wait! Are you irish? Avbröt Niall och jag tittade hastigt på honom, istället för på Eleanor.
 
-Yeah... Like you cared. Sa jag och gav honom en blick som fick honom att hålla tyst efter det. Jag gav upp när jag sedan tittade på Eleanor igen. Det var bara att inse fakta. Hon tänkte inte flytta på sig. Jag gled ner längs väggen, precis bredvid vår dörr och Eleanor uppfattade det. Hon tittade på mig under några sekunder, innan hon satte sig ner, bredvid mig. Det var tyst och Niall gick återigen iväg. Han kanske förstod att han kommit vid fel tillfälle. Ingen var riktigt på humör just då.
 
-He's in there. Isn't he? Frågade jag och Eleanor nickade.
 
-Why did all of you come here? Frågade jag och hon skrattade humorlöst.
 
-Well... Cassie is my bestfriend, Harry loves her and the boys needed to get here anyways. Sa Eleanor och hennes ord sjönk sakta in. Harry var alltså kär. I Cassie. Det vart återigen tyst. En skön tystnad. Fast mina öron liksom gav ifrån sig ett slags bultande ljud som gjorde att hela huvudet kändes svullet. Men det fick man ta när man var missbrukare. För det var väl vad jag var nu? 
 
-You should know that Cassie is worried about you. Sa Eleanor från ingenstans. Jag tittade på henne.
 
-No, she has been fine. Until now. Sa jag och hon förstod att jag menade tills att Harry kom.
 
-No, she's not fine at all! You're one of her best friends. Do you really think she wants to see you, wasting your life on drugs? Frågade Eleanor argumenterande och jag ryckte ointresserat på axlarna. Kanske inte.
 
Cassies Perspektiv:
 
-I can't believe that all those things you just told me, actually have happend! Sa Harry. Han såg orolig, men samtidigt skyldig ut.
 
-Me neither... Sa jag och det knackade på dörren. Jag tittade upp. Vem var det nu som skulle störa oss? Jag och Harry hade efter vår lilla återförening på stranden, gått till mitt och Graces rum för att prata igenom allt. Eleanor hade kommit in mitt i för att säga att hon väntade på mig. Jag hade bett henne vänta utanför så att jag och Harry kunde fortsätta vårt samtal. Och nu skulle vi tydligen bli avbrytna ännu en gång. Eleanor tittade in.
 
-Cassie... I think you need to talk to someone out here... Sa Eleanor ursäktande och jag tittade frågande på henne. Ännu ett ansikte dök upp bredvid Eleanors. Grace! Jag hade inte sett en skymt av henne på flera dagar, tror jag. Jag hade tappat räkningen av all min depression. Hon log försiktigt och jag tittade på henne. Det var den riktiga Grace som stod där. Trots att hon såg hög och bakfull ut, så var det den Grace jag älskade som stod där i dörröppningen och som var redo att lösa allt. Trodde jag iallafall.

Okej, TRE kommentarer för nästa kapitel! (Stavfel i texten ursäktas)

2013-04-17
Kategori: Allmänt

Tävlingen Avslutad

 
Ja, det här vart ju en aning awkward..
 
Tävlingen avslutas och ingen vinnare kommer att utses! Det var ju inte ens fem personer som anmälde sig, vilket var lite granna av mitt mål. 
 
Men, men... Jag kan nog fixa fram en flickvän till Zayn själv ;)
 
Men nu till det konstiga. Besökarna (ni) ligger på en jämn nivå hela tiden! Från dag till dag och det börjar till och med att gå uppåt nu. Men jag förstår inte vad det är ni vill ha liksom... Det känns lite trist att alla.. de flesta bara tittar in för att läsa min uppdatering. Så eftersom ni hela tiden får nya kapitel, får jag faktiskt rätt att kräva lite av er också! En deal liksom. Jag säger det ännu en gång: Jag skriver för att jag älskar det! Men när andra läser det jag skriver blir det lite som ett tvång och jag vill ha respons.
 
Så från och med nu: Minst tre kommentarer på varje kapitel innan jag publicerar nästa!
 
-NEJ, det är inget sorts tvång, utpressning eller något åt det hållet... Jag vill bara känna att det finns någon som uppskattar alla timmar jag lägger ner på att leta upp bilder som passar, skriva själva kapitlena med bra svenska och samtidigt komma på idéer för kommande händelser.
 
Hoppas ni förstår! Kapitel 40 på G just nu!
 

2013-04-14
Kategori: Gotta be us

Gotta be us- Kapitel 39

Sorry, not sorry- Kapitel 39
 
Tidigare: Tystnaden som uppstod var pinsam. Det var som om alla höll på samma hemlighet, men det var ingen som vågade öppna munnen och säga det första ordet. Men en tanke slutade inte snurra i mitt huvud. Vad var det Eleanor precis råkat få ut sig? Att hon förstört något... Men vad?
 
 
Eleanors Perspektiv:
 
Ingen sa något. Inte på minst fem minuter. Sedan avbröts tystnaden av rop från ungefär femtio meters avstånd.
 
-Jake!? Det var en tjejröst som ropade och alla tre vände blicken mot den blonda flickan som kom gående i raskt tempo mot oss. Jag tittade på Cassie och hon mimade ''Melissa'' för att jag skulle förstå vem det var som var på väg mot oss. Melissa var alltså den nya tjejen som Cassie lätt hade förklarat sin frustration över.
 
-Hi! Where did you go? Frågade hon dumt när hon kom fram och tittade endast på Jake.
 
-Isn't that pretty obvious? Svarade Cassie istället för Jake och Melissa vände genast blicken mot henne. Sedan fick hon syn på mig och log ett väldigt... speciellt leende.
 
-You gotta be Grace! Cassie told me about you yesterday! Sa Melissa och jag tittade förvirrat på Cassie. Grace?
 
-Eh... Sa Jake och jag hade precis tänkt säga samma sak, men Cassie slog mig i ryggen.
 
-Yes, finally, you two got to meet each other! Sa Cassie och låtsades se överlycklig ut. Melissa sträckte ner sin hand mot mig, medan jag fortfarande satt i sanden.
 
-Nice to meet you... Grace... Sa hon och log hotfullt på något sätt. Men vad var det egentligen som pågick? 

-Jake, are you coming... The music lesson will quit in a few minutes! Sa Melissa och menade att Jake skulle följa med henne tillbaks till skolan. Men han tittade bara på Cassie. Men varför hette jag plötsligt Grace?
 
Cassies Perspektiv:
 
Mitt problem hade precis löst sig. Melissa hade under gårdagen undrat om Jake dejtade någon, jag hade sagt att han dejtade en tjej vid namn Grace. Men eftersom Grace inte riktigt... var sig själv hade det också blivit ett problem. Men nu, när jag som minst anade det, så löste sig allt! Melissa skulle nu tro att Eleanor var Grace och därmed låta Jake vara. Då skulle jag och Jake fortfarande kunna vara lika bra vänner och mitt bland alla bitar som föll på plats så skulle jag förlåta Eleanor, för hon var ju faktiskt min bästa vän. Melissa hade precis bett Jake följa med henne tillbaks till skolan men han tittade total förvirrat på mig.

-Yeah... She's right, Jake. You should probably go back... Right, Grace? Frågade jag och tittade menande på Eleanor som fortfarande inte förstod någonting. Jag gav henne en blick och hon samlade sig tillräckligt för en nickning som visade att hon höll med mig.

-But... Började Jake. Jag skakade bara på huvudet och han verkade förstå att han skulle spela med.
 
-I'll see you both later, I guess... Sa han och reste sig upp. Melissa såg nöjd ut, utan någon misstänksamhet för vad vi höll på med. När Jake hade rest sig upp och gick mot skolans riktning tillsammans med Melissa, så tittade hon bak och log mot oss. Ett leende som provocerde mig till hundra och som sa att hon hade vunnit denna rond. Men jag hade nu ett hemligt vapen. Eleanor. 
 
-Explain. Now! Sa Eleanor allvarligt så fort Jake och Melissa var utom avstånd för att höra oss. Jag log ursäktande och lite undvikande innan jag snabbt tänkte ut bästa sättet att förklara det på.

-I kind of said to Melissa that Jake is in a relationship wirth a girl named Grace. But Grace isn't her self right now, you know. So I thought you could pretend to be Grace, now when she thinks you are his girlfriend. Eleanor bara stirrade på mig när jag hade fått ut min förklaraing. 

-You're an idiot. Sa hon kort och jag ryckte på axlarna, väl medveten om att hon hade rätt.

-But why? Frågade hon. Det hade jag också funderat på.

-I don't know. I just don't want her to take Jake away from me... Sa jag fundersamt och grävde ner tårna i den fuktiga sanden.

-Did that kiss mean something to you? Frågade hon och jag tänkte tillbaks på den dagen med Jake. Vi satt på samma strand, jag hade samma sånghäfte i handen och vi hade tittat ut över samma hav. Men nu var det Eleanor som satt bredvid mig och jag hade ingen aning om vad jag skulle svara på hennes fråga. Jag ville säga nej. För jag hade ju backat undan, sagt att det kändes fel och sedan sårat hans känslor. Men samtidigt hade den där kyssen fått mig på plats. Det var som om den hade fått mig att inse att det faktiskt fanns en chans för mig att bli kär igen. Men den tog inte bort min rädsla. Den skulle inget i hela världen kunna ta bort. Min rädsla för förhållanden med killar skulle alltid vara stark. Josh var personen som helt enkelt hade sabbat mitt liv.

-You don't have to answer on that... Sa hon och jag drog ett tacksamt andetag. För första gången sedan Jake gick, tittade jag upp på Eleanor och kunde se hur hon snabbt låste sin mobil och stoppade undan den. 

-Okay, now some serious talk. Sa jag och hon mötte min blick.

-Where are you staying and for how long? Frågade jag.

-I'm staying at a hotel, not so far from here and I'm not sure about how long I'll stay... Svarade Eleanor och jag nickade. Men jag var inte nöjd. Jag ville få henne att avslöja om killarna var med henne. Om hon hade följt med dem hit för att hitta mig. Jag stoppade mig själv bland de tankarna, drog ett djupt andetag och tänkte om. Varför kunde jag för en gång skull inte bara nöja mig med det jag redan såg? Eleanor var här. Vi skulle lösa allt och förhoppningsvis skulle allt bli precis som förut. Förutom en sak. Mitt hjärta skulle få bulta vidare med ännu en spricka i sig. Jag hade börjat samla på sådana. Det var som en ny hobby. Och det gick hela tiden framåt. En stod för Josh och hans idioti. En stod för Pappa och hans nya liv. En stod för Eleanor och hur hon hade svikit mig. En stod för Grace och hur hon hade förändrats. En stod för mina värdelösa liv i två olika länder. Och den absolut djupaste sprickan stod för Harry. Harry och hans lockar. Harry och hans lögner. Harry och hans perfekta leende. Harry helt enkelt! Bara att tänka på honom gjorde mig yr.

-And I need to go now... Sa Eleanor och jag hann se hur hon ännu en gång stoppade undan mobilen efter att ha dragit fram den igen av en okänd anledning.

-Will you still be here in LA tomorrow? Frågade jag, orolig för hur mycket tid vi hade tillsammans.

-I promise... Sa Eleanor och kramade om mig från sidan innan hon reste sig upp ur sanden.

-We can talk more tomorrow, if you have time... Sa Eleanor och jag tittade upp på henne. Ja, för den fanns faktiskt en sak jag behövde prata med henne om. Fråga henne om. Det var det där hon hade sagt. Det där om att hon hade förstört för mig tidigare. Jag hade ju inte förstått vad hon menat. Men de frågorna kunde vänta till imorgon, för nu var jag alldeles för okoncentrerad och nästan stum. Tankarna gjorde mig verkligen yr på riktigt och när jag tappade kontrollen slutade det aldrig bra.

-I have time! Sa jag och hon log. Nästan sådär hemlighetsfullt.

-You'll see... Sa hon och jag ville konfrontera henne, men fann inga ord för det.

-Are you coming with me? Frågade hon, men jag skakade på huvudet. Jag ville stanna på stranden ett tag till. Bara tills trycket i hjärnan lättat en aning. Jag visste att nästa lektion hade börjat vid det här laget, men brydde mig faktiskt inte. Jag behövde den här tiden för mig själv. Och nu hade ju Jake Melissa, så jag var ju inte direkt saknad av någon.
Eleanor sa inget mer, för snart kunde jag höra fotsteg bakom mig i sanden, utan att se när hon gick. Det tog några minuter för allt att sjunka in. Eleanor var här! Här i LA och hon hade letat upp mig med den lilla informationen hon fått av mig tidigare. Och vi skulle träffas imorgon och kanske dagen efter det! Egentligen borde jag vara lycklig nu, men nej. Det gick inte. Vad jag än gjorde kom bara allt fler problem i vägen.

-Hi... Sa en röst bakom mig, sekunden efter att jag precis insett att jag grät. Hela min kropp frös till. Vartenda blodkärl kröp ihop. Tungan liksom försvann. Munnen vart torr. Ögonen livrädda av chock och hjärtat stannade helt. För rösten jag precis hört var den jag bestämt mig för att jag aldrig mer skulle höra. Jag vände mig om och ja, där stod han. På riktigt. Jag reste mig upp. Blixtsnabbt. Som för att fly, glömma mig, aldrig mer behöva se honom. Men benen gjorde inte som jag sa, så jag bara stod där.
 
-I don't care about your thoughts you're thinking about me right now. I just need to do this... Sa Harry och gick emot mig. Ett steg, två steg, tre steg, fyra steg, sedan så var han framme. Allt tycktes hända på mindre än en hundradel enligt mig. Men sen så hände det. Han tryckte sina läppar mot mina och allt bara släppte. Allt. Alla tankar, alla kännslor, alla problem, alla andra, allt runt omkring. Allt. Det var bara Harry. Bara Harry.
Aaah! Äntligen är dem tillsammans igen! ...Okej, behövde bara avreagera mig lite. Okej, så om några veckor åker jag till grekland. Eller, det är typ en månad kvar eller något. Men iallafall. Måste ju liksom börja förbereda mig lite för att ni ska få kapitel under de två veckorna jag blir borta. Så jag behöver tänka ut nya idéer, vilket kommer att påverka uppdateringen framöver. Vet inte om kapitlena kommer att bli annorlunda, eller så, men bara så att ni är förberedda på att vissa förändringar kanske kommer att ske.
 
Men vad tycker ni annars? (Det kan finnas en del stavfel, och isåfall förlåt, läste inte igenom ordentligt)
 
p.s: som det ser ut nu, så kommer tävlingen att avslutas utan någon vinnare, eller vad man ska säga. Men om någon fortfarande är intresserad, kolla in ''länkarna'' för mer information.

2013-04-11
Kategori: Gotta be us

Gotta be us- Kapitel 38

You're here- Kapitel 38
 
Tidigare:
-Could I help you? Frågade han, fortfarande en aning förvånad. Det var sent efter middagen och jag hade innerligt hoppats på att Richard var kvar i musiksalen så att jag kunde be honom om en sak. Jag hade haft ren tur.
 
-Yeah... I want to play my song alone. Sa jag och Richards ögon sa att han förstod vad det handlade om.
 
 
 
Cassies Perspektiv:
 
-You have to explain yourself! Sa Jake allvarligt så fort jag var klar för ännu en skoldag och precis öppnat dörren för att gå till första lektionen. Han visste alltså.
 
-I just don't like her. Sa jag kort och han skrattade ironiskt.
 
-There's something more, I can feel it! Sa Jake och ställde sig framför mig, för att jag inte skulle slippa undan det här samtalet igenom att smita iväg.
 
-Leave me alone! Sa jag och kunde inte låta bli att låta hjälplös.
 
-But how are we going to do with the song? You wrote it. We will have to start all over. Sa Jake och jag hade inte ens funderat på det. Jag hade bara varit så förbannad kvällen innan då Richard givit mig tillåtelse till att fortsätta skrivandet på egen hand. 
 
-Melissa could surely hire someone to write one for you! Sa jag kyligt innan jag tryckte mig förbi honom och försvann mot klassrummet där jag skulle behöva tillbringa den första lektionen tillsammans med både honom och Melissa. Han lät mig gå och det var jag tacksam för. Men på vägen till musiksalen hände något jag aldrig förväntat mig. Inte här, inte nu, aldrig. Men där stod hon.
 
-Okay, thanks... Sa hon med sin engelska accent som för övrigt lät precis som min. Jag kunde inte röra mig. Jag var så förfärligt förvånad och kunde inte sätta alla tankar på plats. Hon fick syn på mig i samma sekund som jag tänkt fly. Jag ville ju inte ha mer problem. Men jag kunde inte fly nu. Det var för sent.
 
-Cassie! Sa hon aningen lättat och nästan sprang fram till mig.
 
-Eleanor... Sa jag, noga med att hålla avståndet mellan oss. Hennes leende slocknade en aning när hon hade stannat till framför mig. Jag stod fortfarande som fastfrusen och visste inte vart jag skulle ta vägen.
 
-I... började hon, men jag hann före.
 
-What are you doing here? Frågade jag rakt på. Hon tittade skyldigt ner i golvet.
 
-We need to talk... Sa hon innan hon tittade upp och mötte min blick igen. Innerst inne visste jag att hon hade rätt. Och självklart ville jag lösa allt, men jag var rädd för att ingenting skulle kunna bli som förr igen. Att det aldrig skulle kunne kännas likadant igen. Att jag alltid skulle behöva oroa mig för när hon skulle svika mig nästa gång. Och helt ärligt så var jag rädd för att Harry var med henne hit. Jag ville inte behöva möta honom. Aldrig igen. Jag skulle inte klara av att titta honom i ögonen och säga ett enkelt 'hej'. Bara det skulle göra mig svag i benen. För att jag skulle kunna tänka på i det läget skulle vara hans sms, alla timmar på stranden då jag funderat och den dagen när jag kom fram till att jag faktiskt var kär i honom.
 
-I guess you're right... Sa jag och hon tog ett tveksamt steg fram. Jag kunde inte låta bli, utan kramade om henne hårt. Jag hade saknat henne. Det kände jag nu. Jag hade saknat henne så förfärligt mycket!
 
-I've missed you, Cas... Mummlade Eleanor över min axel och jag log.
 
-I've missed you too, El. Svarade jag.
 
 
-Wow... that was a long story! Sa Eleanor när vi satt i sanden nere vid stranden och jag hade tagit allt från början. Eller, iallafall allt som hänt sedan jag kom tillbaks från lovet. Allt med Grace, mamma, pappa, Jake, Melissa och ja, allt...
 
-My turn! Sa Eleanor och jag hade tänkt protestera, men hon stoppade mig.
 
-You need to hear this! It's important! Sa hon och jag tystande lydigt.
 
-You know, you can't be mad at him forever... Sa Eleanor och det högg till i hjärtat. Jag var inte arg. Jag var sårad. Rejält sårad. Och en aning rädd.
 
-I'm not mad... Sa jag, plötsligt en aning butter.
 
-So, why don't you call him? Frågade hon kritiserande och jag skakade snabbt på huvudet.
 
-No, I don't want to talk to him! Sa jag bestämt och hon höjde ögonbrynen.
 
-You're mad. Klargjorde hon och gjorde mig bara ännu mer frustrerad.
 
-No, El! I'm hurt! You lied to me, the guy I actually fell in love with lied to me. Your boyfriend lied to me. Everyone lied to me. I'm not mad, El. I'm hurt, fonfused, scared and a little bit nervous. Sa jag och kände hur jag lyckades avreagera mig på den meningen. Eleanor tittade chockat på mig, men tittade sedan skyldigt ner.
 
-I'm sorry. Sa hon kort och jag sa inte att det var okej, för det var det inte. Vi hade känt varandra genom hela livet. Vi hade delat allt. Alltid varit bästa vänner. Hade miljardtals minnen tillsammans och sedan det här. Jag visste inte om det någonsin skulle kunna bli detsamma igen, och det skrämde mig.
 
-But you just said something I don't think you really realize you did... Sa Eleanor och tittade på mig.
 
-What? Frågade jag och hade helt glömt bort vad jag just hade sagt i mitt lilla avreagerings-tal.
 
-You're in love... Sa Eleanor och log mot mig. Jag insåg snabbt att jag faktiskt råkat försäga mig. Inte bra, inte bra alls! Jag ville bara försvinna därifrån. Jag som tänkt skälla ut henne. Istället lyckas jag skämma ut mig själv för min bästa vän som nydligen svikit mig.
 
-No, I just... I just. It slipped out and I didn't mean it, okay?! Sa jag upprört och Eleanor himlade med ögonen.
 
-Cassie, I've known you since I don't know when. It feels like we've been best friends since forever, and I'm so sorry! But I couldn't say anything! It's like I wanted to protect you. I saw how he looked at you and I thought about Josh, you know, and how he treated you back at your Manchester time. And then, I saw how you were looking at Harry too and you two were going on a date, and yeah... I just... I didn't want to ruin anything for you and your new love. Not again. Sa Eleanor och jag skulle precis fråga henne vad hon menade med 'not again' Vad hade hon egentligen förstört innan?
 
-Whoes new love? Frågade en bekant röst bakom mig och jag vände mig om. Kunde han inte bara sluta dyka upp sådär?
 
-No ones! Sa jag snabbt och Eleanor tittade granskande på Jake som kom från skolan och som hört slutet av hennes lilla tal.
 
-You didn't tell me you have a sister! Sa Jake anklagande och jag borde ha blivit chockad, men nej. Både jag och Eleanor var vana vid att folk trodde att vi var systrar.
 
-I'm Eleanor... Sa Eleanor artigt och räckte fram handen över mig, mot Jake som satt sig ner på min andra sida.
 
-...And you must be Jake. Fortsatte hon och Jake skakade hennes hand, en aning osäkert. Han tyckte säkert att det var konstigt att hon visste vem, han var. Och det avslöjade ju bara att jag hade berättat om honom. Men han visste även vem hon var, nu när hon presenterat sig som Eleanor. Han visste att hon hade sårat mig och jag kunde se hur hans blick kritiskt granskade henne igen.
 
-I am... Sa Jake, en aning sen med sitt svar, men Eleanor log bara, precis som alltid. Tystnaden som uppstod var pinsam. Det var som om alla höll på samma hemlighet, men det var ingen som vågade öppna munnen och säga det första ordet. Men en tanke slutade inte snurra i mitt huvud. Vad var det Eleanor precis råkat få ut sig? Att hon förstört något... Men vad?
Förlåt, förlåt för den super-mega-dåliga-uppdateringen, men jag har haft så otroligt mycket i skolan de senaste dagarna. Allt ifrån skrivuppgifter till kostdagbok och jag vette fan... Men nu är jag på banan igen. Iallafall för ett tag. Jag slutar faktiskt att bry mig om tävlingen från och med nu. De som vill anmäla sig gör det, annars så skiter jag i det! Jag har inte så dålig fantasi att jag inte kan komma upp med en egen karaktär. Men om ni nu har något intresse så hittar nu tävlingen HÄR  
 
Så vad tror ni? Kommer allt att lösa sig mellan Cassie och Eleanor? Och vad händer egentligen med Jake?

2013-04-08
Kategori: Länkbyten

Länkbyte

Gör då äntligen ett av de länkbytena jag planerat nu under ett tag. Följer själv den här novellen och erkänner att jag kollar in efter uppdatering flera gånger om dagen ;) Novellen som pågår är verkligen påhittig och samtidigt beroende framkallande på något sätt. De korta kapitlena gör att man vill läsa mer hela tiden och måste verkligen ge otroligt mycket beröm för uppdateringen! Oftast ett kapitel varje dag och det måste jag verkligen säga är otroligt svårt!
 
Handling: Novellen handlar då om Emilia som förlorat sin pappa och som kämpat sig genom livet sedan dess. När sommaren kommer åker hon tillsammans med sin mamma och lillasyster till London för att hennes mamma ska återse sina gamla kompisar. Hon lyckas stöta ihop med Liam Payne och det ena leder till det andra..
 
Tipsar er verkligen om denna novell och verkar den intressant, klicka HÄR.
 
P.S- Tävlingen pågår fortfarande- så klicka er in HÄR!

2013-04-05
Kategori: Gotta be us

Gotta be us- Kapitel 37

Bitch, please!- Kapitel 37
 
Tidigare:
-It's like we're strangers now... Sa jag dystert och Grace slutade skratta och tittade på mig igen. En blick som sa flera olika saker på en gång. Men jag hann uppfatta en sak. Innerst inne ville hon ha min hjälp.  
 
 
 
Graces Perspektiv:
 
Svart, svart och mer svart. Att vara bakfull började bli min nya vana. Minnet kom alltid tillbaks i små delar, var för sig. De senste tre dagarna hade jag hållt mig borta från Cassie och hon verkade ha undvikit mig med. Det hade varit sedan den där natten när jag för första gången kände ett hugg i hjärtat och skuld för vad det var jag höll på med. När Cassie sa att vi betedde oss som främlingar.
 
-Hey, forget about it! Sa Sammy som satt på min högra sida uppe på den höga klippan. Sammy, eller Samantha som hon egentligen hette hade varit personen jag hängt med de senaste dagarna. Hon visste om de bästa festerna, kände de bästa langarna och var i behov av sällskap. Men de första hon sagt till mig var att om jag någonsin kallade henne för Samantha skulle hon göra mitt liv till ett helvete. Självklart hade jag tagit till vara på den varningen och så länge jag inte backade och visade mig feg när det gällde att testa nya ...grejer, så accepterade hon mig. Jag hade berättat om Cassie för henne, dumt nog. Och hon tyckte bara att jag skulle skita i henne. Själv hade hon inte sagt någonting om sitt privatliv förutom att hon aldrig visade tillit. Inte för någon. Om jag inte varit hög dygnet runt hade det antagligen skrämt mig. Hon var en sån där kall person, som inte backade för något eller någon. En sån person som lätt skulle kunna utföra mord och andra galenskaper. Men hon var min väg till det lättare livet jag levde just nu.
 
-Yeah... Svarade jag och hon räckte över sin halvrökta cigg till mig. Jag tog ett bloss och insåg att jag inte längre hostade när röken försvann nerför strupen. Enligt Sammy hade man då kommit över nybörjar stadiet och jag visste inte om det var possitivt eller negativt.
 
Cassies Perspektiv:
 
-And this is Melissa, she's new here, and I expect you to show her around after this lesson! Sa Richard strängt och jag tittade upp på den nya tjejen som satt mitt emot mig i ringen vi bildat inne i musiksalen. Hon tittade sig kaxigt omkring på oss andra som satt i ringen och lät blicken stanna på Jake som satt ovanligt långt ifrån mig. Hon granskade honom ett tag med sina välsminkade ögon och plutade med sina läppglans-läppar innan hon tackade Richard för upplysningen med en stämma som lät sådär speciell. Att hon hade sökt musikprogrammet på den här skolan, var bara förvånande. Det skulle förvåna mig om hon ens kunde ett enda ackord på gitarren. Hon såg inte det minsta ut som en sån där person som praktiskt taget lever för musiken. Hon såg bara ut som en sån där bitching barbie som förväntar sig att man ska buga sig inför en. Hon märkte att jag granskade henne och stirrade bara överlägset på mig. Jag vände genast bort blicken, men ångrade mig snabbt, eftersom jag kom på att precis lagt mig i underläge. Inte vända bort blicken, Cassie!
 
-She can join us! Sa Jakes röst och jag tittade frågande på honom. Vad hade jag precis missat?
 
-What? Frågade jag förvirrat, men Richard verkade misstolka det som något negativt.
 
-Excuse me, Cassie... Do you have something against Melissa to join you two? Frågade Richard och jag förstod hur mitt ''what?'' måste låtit. Jag hade ju bara inte hört vad det var Jake hade erbjudit oss att göra. Det var ju inte tänkt som en protest eller något.
 
-No, not at all! Sa jag och Richard gav mig en varnande blick innan han avslutade med en påminnelse om att låten skulle vara klar inom några få veckor. Sedan försvann alla åt olika håll precis som vanligt. Jag hade ingen lust att gå till stranden idag. Det hade varit samma väder tre dagar i sträck. Mulet, grått och regn som hängde i luften. Jag väntade in Jake och Melissa som tillsammans var sist ut ur musiksalen. De skrattade åt något och jag himlade bara med ögonen. Hon hade honom redan lirkad runt sitt lillfinger och jag hade aldrig kunnat ana att Jake var så lätt fångad. Men jag kunde ju inte säga någonting till honom nu. Det vore konstigt eftersom vi inte hade pratat med varandra på två dagar typ. Jake gav mig en konstig blick som jag inte kunde läsa när de båda väl kom kram till mig.
 
-So, where are we going? Frågade Melissa och verkade lite väl förväntansfull.
 
-I don't know... Sa jag dystert och tittade bort.
 
-We can go to my place. I live like just ten minutes from here! Sa Melissa glatt och Jake verkade tycka att det var en super idé. Hon var alltså inte en utbytes student, utan bodde här i Los Angeles. Vi gick mot utgången av skolan. Melissa först, med steg som liknade en modells. Sedan Jake, med gitarren i handen. Längst bak gick jag med mitt texthäfte och hade tappat all lust för det här låt-arbetet. Jag ville inte ha Melissa i min grupp. Det var jag och Jake som skulle vara tillsammans. När vi kom ut på parkeringen drog Melissa fram en bilnyckel ut fickan och en maffig, rosa bil pep till.
 
-Wow! Sa Jake imponerat och Melissa log brett och gav mig en blick innan hon satte sig bakom ratten.
 
-What are you waiting for? Frågade hon återigen med en sån där bitch-stämma. Jake hoppade in i passagerar-sätet och jag hamnade därmed ensam i baksätet. När vi väl satt till rätta skulle hon självklart dra ut på gränsen ännu en gång. Hon startade motorn och tryckte sedan ner en knapp som försiktigt hissade ner taket på bilen. Allt var bara så överdrivet att jag hade lust att hoppa ur bilen igen. Jag trodde att tjejer som hon bara existerade i filmer. Där det kommer en ny bitch till skolan som ska köpa andras vänskap och respekt med dyra prylar. Vem i vår ålder hade liksom en sån här bil? Vi körde längre än vad jag väntat mig, till en del av Los Angeles jag absolut aldrig skulle kunna sätta mig själv i. Dyra hus låg längs den breda gatan vi åkte på, men cirka femtio meters avstånd från varandra. Vi forsatte förbi den gatan, till något som liknade ett slott. Melissa parkerade snyggt på den grusade uppfarten som ledde till en trappa som sedan ledde upp till dörren. Jag kunde knappt röra mig. Att sådana ställen ens fanns. Det var inte verkligt. Hela hon var inte verklig.
 
-This is cool... Sa Jake lite över fascinerad. Jag hann se hur Melissa tittade på honom innan hon klev ur bilen och bara lämnade den ståendes på grusvägen. Vi blev rundvisade i det enorma huset som hade fyra våningar och totalt tio sovrum. Det var verkligen svårt att tro att sådana ställen ens kunde existera. Till slut hamnade vi i köket, om man nu kunde kalla det för kök. Melissa bjöd oss på någon konstig läskliknande drink och började sedan bläddra i nån modetidning medan hon lutade sig mot köksbänken.
 
-So... how far have you come with the song? Frågade Melissa och det förvånade mig att hon faktiskt lät intresserad.
 
-Cassie is working on it, aren't you? Frågade Jake och tittade på mig efter att ha ställt ner sitt toma glas.
 
-Of couse... Sa jag och la upp mitt text häfte på köksbänken. Jag vände det åt Melissas håll och lät henne läsa.
 
-So it's an acoustic love song? Frågade hon och lät inte förvånad. Som om hon hade väntat sig det.
 
-Yeah... Svarade jag, en aning undrande, som om det var något fel med den.
 
-Could we change the rhythm and lyrics if I don't think it's good? Frågade hon med fortfarande helt perfekta, läppglanstäckta läppar som formade ett bedjande leende. Där gick min gräns. Hon kom som ny till skolan jag redan gick i. Hon spanade in killen som kysst mig och som jag var rädd att förlora. Hon försökte vinna respekt av mig igenom att vis upp sitt hem och nu ville hon göra om min låt. Nej, det gick jag inte med på. Men det var fel tillfälle att få ett utbrott på. Om jag ifrågasatte henne nu skulle jag säkerligen få gå tillbaks till skolan och den biten var jag mer än villig att skippa. Så jag bet mig hårt i tungan och log ett tillgjort leende som svar. Melissa verkade inte förvänta sig något mer och tittade däför ner på texten igen.
 
-So, were are we supposed to play? Frågade Jake när Melissa läst igenom texten. Hon visade oss igenom ännu en korridor och öppnade dörren som var längst in. Och jag som inte trott att huset kunde bli maffigare. Bakom dörren fanns en musikstudio. Även fast jag inte ville, så blev jag imponerad. Det fanns flera inspelningsbås, ett stort trumset, flera olika slags gitarrer och fler intrument som jag inte ens orkade memorera namnen på. Jag drog handen över det enorma tangentbordet med knappar och spakar som bearbetade allt ljud. När jag vände mig om såg jag Jake som nästan dreglade över alla gitarrer. Sedan såg jag Melissa som betraktade mig. Hon gick emot mig och jag drog hastigt till mig handen, i hopp om att hon inte skulle skälla ut mig för att jag pillat på saker jag inte fick röra.
 
-Are you two a couple? Frågade hon rakt ut, bara sådär, men noga med att Jake inte skulle höra. Jag reagerade starkt på det hon sa och visste inte riktigt vad jag skulle säga. ''Nej, han har bara kysst mig, men det blev inget för han känns mer som en bror för mig. Men vi bråkar just nu och jag vill inte att du ska ta min plats i hans liv'' Jag skakade bara på huvudet och hon sken upp en aning, antagligen glad över mitt svar. 
 
-Do you know if he is dating someone else? Frågade hon och jag vet inte vad som flög i mig.
 
-Yeah... He dates my roommate, Grace! Sa jag och visste att hon skulle ta det. Jag var ju bra på att ljuga.
 
-Oh, then I have to meet her! Sa hon och verkade obekymrad medan hon gick över rummet till Jake. Det tog ett tag innan jag insåg vad jag precis gjort. Jag hade precis hittat på att Grace, som nu för tiden alltid var full och Jake, min vän som kysst mig, hade ett förhållande. Och varför hade jag egentligen gjort det? Jo, för att jag inte ville att Melissa skulle intressera sig av Jake. Det var egentligen fånigt. Jake kunde ta hand om sig själv och jag hade ingen aning om varför det gjorde så ont i mig när jag insåg att han måste få älska andra tjejer. Jag hade nobbat honom, åkt hem till England- och nu kommer det: blivit kär i Harry. De senaste tre dagarna var det allt jag kunnat tänka på. Jag var kär. På riktigt. Jag hade erkänt det för mig själv och det svar svårt nog. Ingen annan i hela världen skulle få veta om det. Ingen! 
 
När vi väl satt tillrätta i musikstudion, på varsin stol och Jake med gitarren i famnen, så frågade Melissa om hon kunde få testa sjunga låten en gång på egen hand. Jag fick ännu en gång bita mig själv i tungan och nickade sedan åt henne som ett 'okej'. Jag trodde att hon var tillräckligt redan. Att hon bodde här, att hon hade en sådan bil, att hon stötte på min kanske enda vän och att hon såg ut som en riktig barbie. Allt det var ju redan för mycket. Men när hon väl började sjunga sjönk mitt självförtroende så förfärligt lågt. Hennes röst var rentutav perfekt. Jag såg Jake le stort innan han fortsatte spela låtens alla ackord som jag själv skrivit ner.
 
-That was incredible! Sa Jake när hon tystnat och låten var slut. Jag bara satt där. Hon log bara och denna gången såg det faktiskt äkta ut.
 
-So, Cassie... I thought you could sing along just in a bit of the end! Sa Melissa och jag råkade bit hål på tungan.
 
 
-Cassie.. hi? Sa Richard förvånat när jag knackade på i musiksalen.
 
-Could I help you? Frågade han, fortfarande en aning förvånad. Det var sent efter middagen och jag hade innerligt hoppats på att Richard var kvar i musiksalen så att jag kunde be honom om en sak. Jag hade haft ren tur.
 
-Yeah... I want to play my song alone. Sa jag och Richards ögon sa att han förstod vad det handlade om.

Det är sådana här kapitel jag vill ge er hela tiden. Där det händer mycket, där nya personer kommer in i handlingen och många nya tankar väcks. I de kommande kapitlen ska jag verkligen få upp handlingen en aning. För under den senaste tiden har det varit samma gamla problem, men samma gamla människor.
Glöm inte TÄVLINGEN! - http://infectionofonedirection.blogg.se/2013/april/tavlingen.html#comment 
 

2013-04-02
Kategori: Tävlingar

Tävlingen

TÄVLING AVSLUTAD!
 
Vill du vara Zayn's flickvän i Novellen?
 
Okej, nu har det gått ett tag sedan jag fick idéen om att starta upp den här tävlingen. Men en hel del nya idéer har kommit upp och Zayn-flickvän-grejen får helt enkelt anpassa sig efter hur jag vill utforma händelserna. Ojojoj, nu lät jag professionell, eller inte... Här är iallafall de saker du måste veta:
 
•Du kommer att tillhöra en familj som redan finns i novellen, så tyvärr, inget verklighetsbaserat på den fronten.
•Din ålder kommer jag att bestämma, måste ju passa in ;)
•Men annars kommer du att få se ut precis som du vill, vara precis som du vill och ja, helt enkelt få "ploppa" in i min novell som du.
 
Men nu kommer den här grejen som ska förklara allt lite närmare:
 
*Du behöver självklart inte beskriva exakt hur du ser ut, vart du bor eller något sådant personligt. Men jag kommer att behöva en ganska exakt förklaring på hur du är. Alltså, som person. Hur du skulle bete dig i vissa situationer, bara för att göra det så verkligt som möjligt. Annars kommer jag säkerligen överdriva eller hitta på egna, skumma saker och det kommer kännas konstigt för dig.
 
*Du behöver inte sätta in dig själv! Alltså, du kanske bara helt random har kommit på en person som du absolut vill sätta in i min novell. Fast jag tror inte att det är någon som skulle göra det Men ni förstår grejen va? Du kanske bara vill vara med och delta i tävligen, fast utan din identitet, utan din personlighet och utseende. Bara skapa en helt ny karaktär för min novell helt enkelt! Och då som Zayn's flickvän, dessutom..
 
Hur du deltar, steg för steg:
 
-Du kommenterar det här inlägget och säger att du är med. Din mejl-adress måste finnas med i kommentaren! (Du kan dra dig ur, men då MÅSTE du mejla mig!)
 
-Vinnaren kommer jag att utse när det väl är dags, så det är inget bestämt datum!
 
-Jag kommer att mejla vinnaren, och först då be om allt det där jag behöver veta (Alltså hur karaktären ska vara, se ut och reagera i olika lägen etc.) -  På så sätt kräver jag inga detaljer före "lottningen" och kan därför inte själv välja ut den "bästa" eller hur man nu ska säga. (ingen favorisering här inte!) Och eftersom allt sker över mejl, behöver ingen få reda på vad vi skriver.
 
Nu kommer vi till det här lite viktiga, awkward stuffsen:
 
Om det nu händer att ingen deltar i tävlingen vilket inte skulle förvåna mig eftersom jag tror att jag är mycket bättre än vad jag egentligen är.. Så kommer jag att avbryta den och själv se till så att Zayn hittar sin själsfrände på egen hand. Även om det inte är tillräckligt många som anmäler sig, kommer jag att göra samma sak. För jag gör det här för eran skull! - Nu lät jag sådär viktig igen -.-'  Jag vill ju liksom att ni ska vara med och utveckla handlingen på något sätt...
 
Det var nog allt ni behöver veta! Kom ihåg, om ingen har anmält sig inom en vecka, så avbryter jag tävlingen och sätter själv in Zayns flickvän. Och det viktigaste: Glöm INTE mejladressen!!!
 
 
För vem kan motstå han och hans käk-ben egentligen?

2013-04-02
Kategori: Gotta be us

Gotta be us- Kapitel 36

Strangers- Kapitel 36
 
Tidigare: Jake hade tänkt säga något. Säkert en annan dålig ursäkt. Men han hann inte påbörja meningen, för dörren i rummet bredvid gav ifrån sig en rejäl smäll och vi båda förstod att Grace hört det senaste jag sagt. Kunde det gå mer fel?
 
 
 
 
 Cassies Perspektiv:
 
Jag hade tappat räkningen på hur många röstmeddelanden jag hade spelat in. Graces mobilsvarade var iallafall full av dem. Jake bad mig sluta, för varje gång hon inte svarade så steg min ångest. Men varför skulle jag lyssna på honom? Vi hade gått minst tre varv runt och i hela skolan. Tittat i varje korridor, varje klassrum, varje toalett, varje rum där kompisar till Grace bodde. Men ingen hade sett henne. Ingen. Imorgon hade helgens dagar passerat och det var återigen dags för skola. Iallafall för mig. Jag hade ingen aning om hur jag skulle kunna få kontroll över Grace igen. Hon hade ingen Jake som kunde få henne att inse. Kanske hade inte jag heller någon Jake längre, men han hade i vilket fall hunnit förklara för mig hur jag förstörde för mig själv genom att fylla kroppen på alkohol och röka jag vet inte vad.
 
-Can you just leave me alone? Frågade jag irriterat och blängde bak på Jake som knappt hängde med mina långa steg när jag bestämde mig för att ännu en gång ta ett varv runt skolan i den mulna vädret.
 
-But... Började Jake.
 
-No, Jake! I don't want to hear anymore excuses! Sa jag och små sprang iväg medans Jake chockat stod kvar. När jag kom ut blev det inte bara ett varv runt skolan, men jag tappade räkningen efter tre. Vart kunde hon vara? Man såg långt ut över stranden och där syntes inte en människa, eftersom vädret var som det var, så där kunde hon inte vara. Jag lämnade ännu ett röst meddelande och gick sedan på trötta ben tillbaka mot skolan. 
 
Jag sjönk ner på golvet, men ryggen mot insidan av dörren, så fort jag kom in på rummet. Jag bara pustade ut och kände hur alla tankar ännu en gång fick kontroll över mitt system. Jag ville inte. Jag ville inte känna något för fler killar. Det skapade bara problem och jag visste att jag bara kunde bli kär i fel sorts killar. Det uppstod bara komplikationer så fort jag gav kärlek en ny chans. Min mobil började ringa och jag tittade tveksamt på skärmen. "Mum" Jag pustade ut och samlade ihop det sista av min fejk-glada röst, sedan svarade jag.
 
-Hi mum! Sa jag och lät precis som om allt var helt perfekt.
 
-Hi honey... I'm so sorry for not have called you earlier. But there's so much right now... Sa mamma och lät på gränsen till hysterisk. Jag log bara.
 
-It's okay, mum.I get it. I have been busy too... Sa jag och tänkte själv att när jag sa "busy" så menade jag egentligen drogad, helt dum i huvudet och vårdlös.
 
-Oh poor thing. Yeah, I can almost see all your homeworks in front of me... Sa mamma och skrattade lite. Jag sneglade på högen av läxböcker som låg på sängen i rummet bredvid. Jodå, jag kunde också se dem.
 
-Have you heard anything from Eleanor the last week? Frågade mamma efter att ha slutat skratta efter sitt dåliga skämt. Jag ryckte till när jag uppfattade hennes namn och ville genast byta samtalsämne.
 
-No... indeed I haven't. Sa jag nonchalant och mamma verkade inte lägga märke till min tonart, vilket jag uppskattade enormt.
 
-Your dad was here today... Sa mamma istället och fick mig ännu en gång att rycka till.
 
-What?! Utbrast jag, förvånad av tanken på att han verkade bry sig. Men sedan insåg jag att han lika gärna kunde ha varit där för att hämta upp några gamla nödvändigheter som tillhörde honom.
 
-He thought you were still here, at home, and thought he could come for a visit... Sa mamma och hennes röst förändrades när hon sa det sista, vilket visade att hon inte hade uppskattat hans besök direkt.
 
-He wanted to meet me? Frågade jag förvirrat och en aning chockat.
 
-I'm not really sure about what he wanted... but I'm pretty sure that there's something weird going on... Sa mamma misstänksamt.
 
-Enough about your dad! How's everything in the perfect weathter over there? Frågade mamma och jag tittade ut genom fönstret. "Perfect weather" huh? Ja, om man räknade bort dimman från havet, molnen som täckte himlen och fukten som hängde i luften, så visst, då var vädret perfekt!
 
-It's perfect, just like the weather right now! Sa jag tillgjort och var glad över min förmåga att ljuga så bra. Det var sällan folk lyckades se igenom mina lögner. Men jag ljög ofta mer än nödvändigt pågrund av förmågan att dölja mina riktiga känslor. För mig var det lika lätt att fejka ett leende som att andas. Det var min vardag och det var därför inte särskilt många som kunde se hur jag egentligen mådde. Den enda som verkligen kunde se igenom mig och visste exakt allt, var Eleanor.
 
-Oh, great! I'm so glad for you. How's that song going by the way? I heard some of it when you were at home. Frågade mamma och min blick vändes genast mot gitarren som övergiven stod i ena hörnet av rummet. Fingrarna började klia, precis som alltid, men jag sa bestämt till mig själv att inte göra något jag skulle ångra, som att tillexempel ta upp gitarren och spela låten jag skrivit om Harry. Nej, då skulle jag gå alldeles för långt! Jag svarade istället på mammas fråga för att inte väcka någon misstänksamhet.
 
-Oh, it's not done yet... But yeah, we're moving forward... Sa jag.
 
-We? Frågade mamma och jag kom på att jag inte berättat att jag skrev låten tillsammans med Jake.
 
-Yeah, me and Jake... Sa jag och det verkade ta ett tag för mamma innan orden sjönk in.
 
-Oh, right... Jake. Well, I can just wish the best for you two and the song! Sa mamma och fick det att låta som om Jake och jag var ett par.
 
-Thanks, I guess... Sa jag och kände hur samtalet började avrundas.
 
-I miss you here at home... I feel so lonely! Sa mamma och gjorde till rösten sådär som hon gjorde när hon skulle gulla med mig när jag var mindre. Trots hennes försök att göra det till ett litet skämt så fick jag en klump i magen. Jag ville ju inte att hon skulle känna sig ensam. När jag hade åkt iväg för att vara borta under en termin i LA, så hade jag ju inte förväntat mig att pappa skulle lämna henne. Men snart var den här terminen över och det skulle då bli dags för mig att göra ett val. Jag kunde välja att gå kvar året ut, ännu en termin, eller så kunde jag få mina betyg och fortsätta läsårets sista termin hemma i England. Just nu kändes det valet så långt borta. Som om det existerade någon annanstans. Jag hade inte någon plats kvar i hjärnan för fler tankar och beslut. Det var fullt. Jag märkte plötsligt att jag grät.
 
-I miss you too, mum... Sa jag och kunde omöjligt dölja gråten i rösten.
 
-Darling, are you crying? Frågade mamma oroligt och fick bara fler tårar att falla. Jag ville hem. Hjärnan var full, men jag hade kvar mina instinkter. Och de sa att när valet för nästa termin kom, så skulle jag bege mig hem.
 
-I just.... I just... I miss you. Stammade jag mellan tårarna.
 
-I will reserve a trip to Los Angeles, Cassie... I really need to see you. And can you please promise me one thing? Frågade mamma och jag snörvlade till innan jag sa ett otydligt "ja".
 
-Promise me to not cry anymore of stupid things like missing England. This is your dream, remember it! And continue on that song, it's great, Cassie. It really is. Sa mamma uppmuntrande och jag log fånigt. Var det inte konstigt hur ens mamma kunde få en att må så bra? Hon gav mig nytt hopp på något sätt och jag visste att hon hade rätt. Om jag inte kämpade för att nå min dröm skulle jag aldrig ens få en skymt av den. Jag lovade mamma det. Jag lovade att inte ge upp nu när jag kommit så långt på både terminen och låten. Vi sa sedan hejdå efter att ha diskuterat datum som skulle kunna passa för henne att komma och hälsa på. Jag ville att hon skulle träffa Grace. Eller... nej, kanske inte. Inte den nya Grace iallafall.
 
 
-I don't care about you and your warnings! Sa en röst och någon sekund senare hördes en enorm smäll som fick hela rummet att skaka. Grace var tillbaka! Jag tittade på klockan innan jag flög ur sängen. 3:02am. Egentligen var jag glad över att hon var tillbaka oskadd och ville bara krama om henne. Men nej, så fungerade det inte. Jag tittade försiktigt in i rummet smällen kommit ifrån. Grace satt lutad mot dörren, på samma sätt som jag tidigare hade suttit.
 
-Who were you screaming to? Frågade jag och Grace tittade upp på mig. Hennes ögon var rödspruckna och ville inte riktigt koncentrera sig på att stå stilla.
 
-Just... That bitch.. em, Cindy! She said I've got two warnings now. Hah, she really thinks I care about it. Sa Grace kaxigt och började sedan fnittra åt ingenting. Det här var så kontigt. Allt. Hon, jag, vi, det där beteendet. Allt. Jag bara tittade på henne, där hon satt. Full igen och antagligen hade hon även rökt på. Var det här mitt fel, att allt hade hänt som det gjort? Att vi struntade i allt det viktiga, men att jag sedan insåg hur dumt det var och nu inte kunde göra någonting åt Grace. Jag kände mig iallafall skyldig.
 
-It's like we're strangers now... Sa jag dystert och Grace slutade skratta och tittade på mig igen. En blick som sa flera olika saker på en gång. Men jag hann uppfatta en sak. Innerst inne ville hon ha min hjälp.   
Många nya idéer och ni kan förvänta er lite nya karaktärer som ska komma in i det hela snart. En utav dem kommer att vara Jakes syster som dessutom ska börja dejta en viss kille med extremt snygga käk-ben. Kanske lyckas ni se igenom min lilla mystik ;) Jag var lite tveksam över om jag verkligen skulle ha med tävlingen, men jag lovade ju- eller hur? Så den kommer att komma upp, men med några få små krav. Ni får se!